Το μάθημα αποσκοπεί στην απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στην υγιεινή των τροφίμων και στη διαχείρισή τους σε ένα εστιατόριο. Επίσης, οι σπουδαστές/στριες θα αναπτύξουν την ικανότητα της ορθής εφαρμογής των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.
- Διδάσκων: Κυριάκος Ανδρέου
- Διδάσκων: Φώτης Αντρέδου
- Διδάσκων: Μαρίνα Γεωργίου
- Διδάσκων: Μιχάλης Διόλας
- Διδάσκων: Γλαύκος Καμιναράς
- Διδάσκων: Δημήτρης Κασιουρή
- Διδάσκων: ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
- Διδάσκων: Ανδρέας Κωνσταντινου
- Διδάσκων: Νικόλας Λανίτης
- Διδάσκων: Γιώργος Μαρκάτος
- Διδάσκων: Παναγιώτης Μαυρογένης
- Διδάσκων: Αυγή Νικολάου
- Διδάσκων: Κωνσταντίνος Πετεβίνος
- Διδάσκων: Μικαέλλα Πιτσιλλίδου
- Διδάσκων: Ευριπίδης Σάββα
- Διδάσκων: COOK Ακαδημαϊκός Συντονιστής
- Διδάσκων: ΤΕΤΕ Συντονιστής
- Διδάσκων: Μιχάλης Ταλιαδώρος
- Διδάσκων: Χριστάκης Χρίστου
- Διδάσκων: Πασχάλης Χριστοφόρου
- Περιορισμένος διδάσκων: Τρύφων Παναγιώτου
Το μάθημα αποσκοπεί στην απόκτηση βασικών γνώσεων στον τομέα των κύριων υλικών που χρησιμοποιούνται στη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. Ο σπουδαστής/στρια θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει και να εμβαθύνει στον τρόπο λειτουργίας των διάφορων κατηγοριών υλικών στις διάφορες συνταγές.
- Διδάσκων: Κυριάκος Ανδρέου
- Διδάσκων: Φώτης Αντρέδου
- Διδάσκων: Γλαύκος Καμιναράς
- Διδάσκων: Δημήτρης Κασιουρή
- Διδάσκων: Γιάννης Κουής
- Διδάσκων: ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
- Διδάσκων: Ανδρέας Κωνσταντινου
- Διδάσκων: Νικόλας Λανίτης
- Διδάσκων: Παναγιώτης Μαυρογένης
- Διδάσκων: Αυγή Νικολάου
- Διδάσκων: Τρύφων Παναγιώτου
- Διδάσκων: Κωνσταντίνος Πετεβίνος
- Διδάσκων: Αντρέας Σάββα
- Διδάσκων: COOK Ακαδημαϊκός Συντονιστής
- Διδάσκων: ΤΕΤΕ Συντονιστής
- Διδάσκων: Μιχάλης Ταλιαδώρος
- Διδάσκων: Αγαθοκλής Χρίστου
- Διδάσκων: Χριστάκης Χρίστου
- Διδάσκων: Πασχάλης Χριστοφόρου
- Περιορισμένος διδάσκων: Ευριπίδης Σάββα
Το μάθημα εισάγει τους/τις σπουδαστές/τριες στις τεχνικές πτυχές των διαδικασιών διαχείρισης τροφίμων και ποτών, καθώς επίσης και στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός συστήματος ελέγχου. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια λειτουργίας, ξεκινώντας από την ανάπτυξη του καταλόγου προϊόντων, τη σύνταξη τυποποιημένων συνταγών και καταλήγει σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία. Επίσης, οι σπουδαστές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου, την ανάπτυξη προδιαγραφών για τις πρώτες ύλες, και τον υπολογισμό του βρώσιμου μέρους των πρώτων υλών βάσει του αντίστοιχου ποσοστού απόδοσης κάθε είδους. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης τη διαδικασία αποθεματοποίησης των πρώτων υλών, την ανάλυση του ποσοστού απόδοσης, της δημοτικότητας και της κερδοφορίας των ειδών προς πώληση.
- Διδάσκων: Κυριάκος Ανδρέου
- Διδάσκων: Φώτης Αντρέδου
- Διδάσκων: Μαρίνα Γεωργίου
- Διδάσκων: Μιχάλης Διόλας
- Διδάσκων: Γλαύκος Καμιναράς
- Διδάσκων: ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
- Διδάσκων: Μαρίνος Κυριάκου
- Διδάσκων: Ανδρέας Κωνσταντινου
- Διδάσκων: Νικόλας Λανίτης
- Διδάσκων: Γιώργος Μαρκάτος
- Διδάσκων: Παναγιώτης Μαυρογένης
- Διδάσκων: Αυγή Νικολάου
- Διδάσκων: Τρύφων Παναγιώτου
- Διδάσκων: Κωνσταντίνος Πετεβίνος
- Διδάσκων: Μικαέλλα Πιτσιλλίδου
- Διδάσκων: Ευριπίδης Σάββα
- Διδάσκων: COOK Ακαδημαϊκός Συντονιστής
- Διδάσκων: ΤΕΤΕ Συντονιστής
- Διδάσκων: Μιχάλης Ταλιαδώρος
- Διδάσκων: Χριστάκης Χρίστου
- Διδάσκων: Πασχάλης Χριστοφόρου
Το μάθημα αυτό εισάγει τους/τις σπουδαστές/τριες σε εφαρμογές μικροϋπολογιστών, δίνοντας έμφαση στη διαχείριση αρχείων χρησιμοποιώντας διάφορες εντολές του λειτουργικού συστήματος, όπως το πακέτο της Microsoft. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Office, PPT και Excel.
- Διδάσκων: Κυριάκος Ανδρέου
- Διδάσκων: Φώτης Αντρέδου
- Διδάσκων: Κυριάκος Γεωργίου
- Διδάσκων: Μαρίνα Γεωργίου
- Διδάσκων: Μιχάλης Διόλας
- Διδάσκων: Αντρέας Θεοδούλου
- Διδάσκων: Λεωνίδας Ιωάννου
- Διδάσκων: Γλαύκος Καμιναράς
- Διδάσκων: ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
- Διδάσκων: Γιώργος Μαρκάτος
- Διδάσκων: Ραφαήλ Μαυρόχειλος
- Διδάσκων: ΜΑΡΙΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
- Διδάσκων: Αυγή Νικολάου
- Διδάσκων: ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
- Διδάσκων: Τρύφων Παναγιώτου
- Διδάσκων: Κωνσταντίνος Πετεβίνος
- Διδάσκων: Αντρέας Σάββα
- Διδάσκων: COOK Ακαδημαϊκός Συντονιστής
- Διδάσκων: ΤΕΤΕ Συντονιστής
- Διδάσκων: Μιχάλης Ταλιαδώρος
- Διδάσκων: Αγαθοκλής Χρίστου
- Διδάσκων: Χριστάκης Χρίστου
- Διδάσκων: Νικόλας Χριστοφή
Το μάθημα εισάγει τους/τις σπουδαστές/τριες στις βασικές γνώσεις και δεξιότητες μαγειρικής. Οι σπουδαστές/τριες θα γνωρίσουν τη σημαντικότητα του μενού και των συνταγών στην παραγωγή, καθώς επίσης και της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων στην κουζίνα. Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο να γνωρίσουν οι σπουδαστές/τριες τον εξοπλισμό και την ταυτοποίηση υλικών στην κουζίνα, τα βασικά παρασκευάσματα, συμπεριλαμβανομένων των ζωμών, σούπες και σάλτσες, τις δεξιότητες κοπής λαχανικών με μαχαίρι, τις βασικές μεθόδους και τεχνικές μαγειρέματος, καθώς επίσης και βασικά παρασκευάσματα πατάτας, σιτηρών ρυζιού, σιτηρών, οσπρίων και λαχανικών.
- Διδάσκων: Κυριάκος Ανδρέου
- Διδάσκων: Φώτης Αντρέδου
- Διδάσκων: Γιώργος Γεωργίου
- Διδάσκων: Μιχάλης Διόλας
- Διδάσκων: Μάριος Ευσταθίου
- Διδάσκων: Κατελίτσα Θεοδώρου
- Διδάσκων: Γλαύκος Καμιναράς
- Διδάσκων: Δημήτρης Κασιουρή
- Διδάσκων: Νικόλας Λανίτης
- Διδάσκων: Δήμητρα Μιχαήλ
- Διδάσκων: Τρύφων Παναγιώτου
- Διδάσκων: Κωνσταντίνος Πετεβίνος
- Διδάσκων: Σταύρος Προκομμένος
- Διδάσκων: COOK Ακαδημαϊκός Συντονιστής
- Διδάσκων: ΤΕΤΕ Συντονιστής
- Διδάσκων: Μιχάλης Ταλιαδώρος
- Διδάσκων: Χρίστος Τεμερέας
- Διδάσκων: Κούλλα Φραντζή
- Διδάσκων: Αγαθοκλής Χρίστου
- Διδάσκων: Πασχάλης Χριστοφόρου