Το μάθημα εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές εποπτικές δεξιότητες και στη διεύθυνση και εποπτεία του ανθρώπινου δυναμικού. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού. Το μάθημα εισάγει τους σπουδαστές στη διαδικασία στρατολόγησης και επιλογής νέων υπαλλήλων, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαχείριση της απόδοσης. Τέλος, οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τη σπουδαιότητα της στρατηγικής διεύθυνσης, τηςπαρακίνησης, της ανταμοιβής, της κατάρτισης και της ευημερίας των υπαλλήλων

Το μάθημα στοχεύει στην απόκτηση βασικών γνώσεων στο μάρκετινγκ και στην απόκτηση δεξιοτήτων στην ετοιμασία ενός πλάνου μάρκετινγκ για ένα εστιατόριο

Tο μάθημα εκπαιδεύει τους σπουδαστές στα βασικά εποπτικά καθήκοντα και τις λειτουργίες ενός εστιατορίου μέσα από μια συστημική προσέγγιση. Οι σπουδαστές θα καταρτιστούν στα βασικά επιχειρησιακά ζητήματα και θέματα που άπτονται της ικανοποίησης των πελατών, τις τάσεις των εστιατορίων και τις προκλήσεις και την οικονομική ευθύνη. Οι σπουδαστές θα αναλύσουν ζητήματα υπηρεσιών και τη διασφάλιση των ποιοτικών κριτηρίων, όπως επίσης και τις διάφορες μεθόδους για μια επιτυχημένη σχέση με τον πελάτη. Ως εκ τούτου, αναλύονται διάφορες πτυχές της παραγωγής και των υπηρεσιών.

Στόχος του μαθήματος είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη χρήση οικονομικών στοιχείων και δεδομένων. 

Το μάθημα αναπτύσσει περαιτέρω τις δεξιότητες των σπουδαστών που αναπτύχθηκαν στο μάθημα REST0206 ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ι. Οι σπουδαστές θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους στην εξυπηρέτηση πελατών, χρησιμοποιώντας προχωρημένες και εξειδικευμένες επαγγελματικές μεθόδους παράθεσης τροφίμων και ποτών. Το μάθημα αναδεικνύει τα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, την ποικιλομορφία και την πολυπλοκότητα των υπηρεσιών και μεθόδων εξυπηρέτησης. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν επαγγελματικού επιπέδου δεξιότητες στις μεθόδους παράθεσης τροφίμων και ποτών: αγγλικής, γαλλικής και ρωσικής μεθόδου, μπάτλερ, μπουφέ και Gueridon.

Οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν περισσότερο τις δεξιότητες και γνώσεις που ανέπτυξαν στο μάθημα REST0205 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ Ι. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν κοκτέιλ, να επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν τον σωστό εξοπλισμό για την παραγωγή και τα κατάλληλα είδη ποτηριών για να σερβίρουν σωστά το ποτό. Οι σπουδαστές/τριες θα μελετήσουν με συνέπεια τον τρόπο παραγωγής ποτών, ακολουθώντας οδηγίες και ποιοτικά κριτήρια και θα αναπτύξουν την ικανότητα να διορθώνουν πιθανά προβλήματα παραγωγής που προκύπτουν. Έμφαση δίνεται στην επαγγελματική παράθεση των ποτών και της γαρνιτούρας.

Σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές γνώσεις και δεξιότητες της σύγχρονης μεθοδολογίας παρασκευής κοκτέιλ (μιξολογία). Το μάθημα προσφέρει την ευκαιρία στους σπουδαστές να εξοικειωθούν με το προφίλ γεύσης των αλκοολούχων ποτών και να προετοιμάσουν ή να παρασκευάσουν σιρόπια, λικέρ, bitters και νεωτεριστικές γαρνιτούρες. Οι σπουδαστές/τριες θα χρησιμοποιήσουν βότανα ή μπαχαρικά για να δημιουργήσουν νέες ή να αναπτύξουν τις υπάρχουσες συνταγές κοκτέιλ.