Το μάθημα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν τις επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες κατά τη διαδικασία διαχείρισης των λειτουργιών του τμήματος τροφίμων και ποτών. Οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν στις επιχειρησιακές πτυχές λειτουργίας του τομέα τροφίμων και ποτών σε ένα αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο. Το μάθημα είναι σχεδιασμένο για να εμπλουτίσει το γνωστικό, επαγγελματικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο των σπουδαστών με τις βασικές και αναγκαίες τεχνικές δεξιότητες και ικανότητες, έτσι ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν με επιτυχία οποιαδήποτε λειτουργία και διαδικασία διαχείρισης του τμήματος τροφίμων και ποτών.