Το μάθημα παρουσιάζει τις βασικές έννοιες και αρχές που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διάφορους τύπους επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως επίσης τη σημαντικότητα της οριοθέτησης επιχειρησιακών στόχων για έναν αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο. Επίσης, το μάθημα εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές έννοιες της οργάνωσης και διοίκησης, τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τον προγραμματισμό δράσεων και τον έλεγχο. Ο ρόλος και τα είδη στελεχών αναλύονται, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι σύγχρονες τάσεις στο επιχειρηματικό και επιχειρησιακό περιβάλλον.